Lampka podświetlenia schowka - jak poskładać do kupy
Wielka prośba. Może ktoś zrobić zdjęcia jak wygląda w całości lampka podświetlenia schowka w O1 (zwłaszcza sposób zamocowania sprężynki na ośce wachadełka włączającego). Niestety przy próbie wyjęcia, lampka "rozpadła" się na elementy składowe. Nic się nie połamało, ale nie mam zielonego pojęcia jak to poskładać. Może nie jestem jedyny, który to sobie rozwalił :cry:
Tak... widziałem to zdjęcie. Jest prawie... prawie... takie jak potrzeba. Niestety przydało by się ujęcie bardziej z boku / od tyłu i z obu stron, może jeszcze od dołu (tak by zobaczyć jak ta cholerna sprężynka jest zamocowana). Tak czy inaczej dzięki za zainteresowanie
chciało mi się wymontować lampkę oświetlenia schowka i zrobić jej sesję zdjęciową
Sorka , ale zbyt póżno doczytałem o jaki element chodzi. Sprężynka widoczna tylko z jednej strony, druga strona jest lustrzanym odbiciem. Pomiędzy jej ramionami znajduje się plastuś dżwigni wyłączającej.
Pozdrawiam
Aciu
aciu, No rewelka O to chodziło :idea: Co prawda jeszcze bym nieśmiało ops: poprosił o drugą stronę, ale tylko jeżeli nie będziesz musiał rozbierać zbyt wiele. Problem w tym, że po drugiej stronie pewnie będzie widać jak ta sprężynka jest zaczepiona. Medal z kartofla, dla konstuktora tego patentu :szeroki_usmiech Miałbym jeszcze pytanko - Czy faktycznie trzeba rozbierać całą półkę żeby ją wyjąć :?:
Musisz poczekać do jutra, dzisiaj już mi się nie chce do garażu lecieć Jak pisałem sprężyna ma końce w kształcie litery V. Prawy koniec przeginasz w lewo a lewy w prawo, w ten sposób sprężyna chce wrócić a na to nie pozwala plastikowy dinks co skutkuje tym iż dźwignia pozostaje w pozycji prostej. Można ją poruszać w dwie strony (lampka może być wobec tego montowana z lewej bądź prawej strony schowka, zależnie od tego gdzie ją dany producent przewidział).
Ja aby się do niej dokopać zdemontowałem schowek ( 5 śrubek) Aby ją zdemontować nacisnąłem na górze lampki na wystającą łapkę i od góry wysunąłem do wnętrza schowka z uwagi na wyłącznik lampki znajdujący się w dolnej jej części, oczywiście uprzednio wypiąłem kostkę z przewodami.
Starczy bo się zakręciłem ... zrobię foto i będzie spoko
aciu, Dzięki raz jeszcze Właśnie opisałeś to do czego mam wątpliwości (mimo to może foto się przyda dla innych "nieuważnych" userów :lol: ). Przyznam się że chciałem wyjąć tą lampkę żeby zrobić moduł na LED'ach zamiast żarówki. Już mam takie moduły zamiast żarówek oświetlenia bagażnika i tablicy rej. IMHO Efekt (LED'y SuperFlux 4chip) jest o niebo lepszy niż z żarówkami. Do schowka też "wpakuję" ale jak poskładam tą piep... lampkę do kupy :twisted: Próbowałem zgadnąć jak to "wachadełko" działa jako wyłącznik :?: Wszystko wskazuje na to że właśnie ta sprężynka działa jako styk (stąd moja chęć poznania widoku z drugiej strony, aby tę wątpliwość rozwiać)
Czekam więc cierpliwie. Jak się uda to też foto tych modulików wstawię
[ Dodano: Nie 14 Sty, 07 09:49 ]
Poskładane i działa dzięki raz jeszcze
Zgodnie z obietnicą :szeroki_usmiech
Teraz już nie powinno być problemu, aby lampkę poskładać do kupy
Gdyby jednak to pisz na e-mail, nie będziemy zaśmiecać wątku fotkami :wink:
Komentarz